DMJOP – Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan

Slimme VvE’s combineren het reguliere grootonderhoud met de uitvoering van energiebesparende maatregelen. Dat werkt niet alleen kostenbesparend; het is ook makkelijker om deze maatregelen te nemen.
Om u inzicht te geven in de kosten én de besparingen, stellen we een ‘Groen’ ofwel ‘Duurzaam’ Meerjarenonderhoudsplan op. U komt hier verschillende afkortingen voor tegen zoals GMJOP en DMJOP. Wij hanteren vanaf hier ‘DMJOP‘.

Wachtlijst - Prijs op aanvraag

Let op: Vanwege het hoge aanvraagvolume verwachten wij nieuwe aanvragen pas medio 2024 in behandeling te kunnen nemen. Onze excuses voor het ongemak.

Wachtlijst DMJOP

"*" geeft vereiste velden aan

Wachtlijst

Aanhef*
Wat is de reden waarom u een DMJOP aanvraagt?*

Privacy*
Marketing

Waarom een DMJOP

Bij verduurzaming of renovatie gaat niet alleen het energieverbruik omlaag, maar meestal ook de kosten voor groot onderhoud (bijvoorbeeld het vervallen van schilderwerk als houten kozijnen vervangen worden door kunststof of aluminiumkozijnen). Dergelijke renovaties vergen aanzienlijke investeringen.

Desgewenst transformeren we het MJOP tot een DMJOP. We brengen zichtbare gebreken in beeld en we voeren een nauwkeurige inspectie uit van het gebouw.

Naast een ‘gewoon’ MJOP wordt voor de gewenste pakketten die worden voorgesteld in het energieadvies, een MJOP na uitvoering uitgewerkt. Ook kunnen we de besparing op groot onderhoud berekenen. Dit levert een goed inzicht op als het gaat om de haalbaarheid van het pakket en de consequenties voor de VvE-bijdrage bij het aangaan van een financiering.

Subsidie

VvE’s en individuele appartementseigenaren kunnen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (www.rvo.nl) subsidie aanvragen voor het aanbrengen van isolatie aan hun gebouw. Voor de VvE is ook subsidie beschikbaar voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan (een ‘duurzaam MJOP’) en voor procesbegeleiding bij de verduurzaming.

VvE’s kunnen een subsidie krijgen tot 75% van de kosten voor een energieadvies, een duurzaam MJOP en procesbegeleiding. Er geldt een maximum aan de subsidie, dat wordt bepaald op basis van het aantal koopwoningen. Voor de actuele voorwaarde voor deze subsidieregeling, bekijk de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox