Beglazing

HR++-glas (hoog-rendementsglas) en triple (drievoudig) glas isoleren veel beter dan enkel glas of gewoon dubbel glas. U woont comfortabeler en u bespaart op uw energieverbruik. Als de kozijnen aan vervanging toe zijn, zijn nieuwe kozijnen met triple glas de beste keuze. Als u alleen het glas wilt vervangen, is HR++-glas of triple glas in de bestaande kozijnen een goede keuze.

Hoog-rendementsglas bestaat uit twee of drie glasplaten met daartussen een ruimte (de spouw). In de spouw zit droge lucht (bij HR- en HR+-glas) of een edelgas, meestal argon (bij HR++-glas en triple glas). De lucht c.q. de edelgassen in de spouw isoleren; edelgassen isoleren beter dan droge lucht.
Aan de binnenzijde van HR-glas zit ook een onzichtbare coating (laagje), waardoor de isolatie nog meer wordt verbeterd (vandaar de aanduiding HR). De coatings weerkaatsen namelijk warmte, terwijl ze licht doorlaten.

Triple glas is soms te dik of te zwaar om in bestaande ‘draaiende’ kozijnen te plaatsen (ramen die open kunnen). Vervang dan het hele kozijn of kies voor HR++-glas. Pas wel op met verschillende soorten glas in één gevel: triple glas en HR++-glas kunnen verschillen in kleur en lichtinval. Vraag het glasbedrijf om vooraf het verschil te laten zien.

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox