Energielabel

Alle woningen in Nederland hebben een voorlopig energielabel ontvangen. Dat kunt u zelf laten wijzigen in een definitief label (dat hebt u nodig bij verkoop van uw appartement). Wilt u een beter label om de waarde van uw appartement te verhogen? Als appartementseigenaar kunt u niet zomaar maatregelen nemen die het comfort van uw appartement verhogen én die zorgen voor een lagere energierekening. Dat doet u veelal (verplicht) samen met uw mede-eigenaren.

Veel onderdelen van het gebouw zijn gemeenschappelijk. Aanpassingen en verbeteringen, zoals energiebesparende maatregelen, zijn dan een zaak van de VvE. Onderzoek, maatregelen en de investeringen die daarvoor nodig zijn; de Algemene Ledenvergadering gaat erover. Zet het onderwerp dus op de agenda. En let op: voor dit type maatregelen hebt u een gekwalificeerde meerderheid nodig.

De eerste stap: Onafhankelijk Energieadvies
Om vast te stellen welke maatregelen mogelijk en effectief zijn, hebt u een helder en onafhankelijk energieadvies nodig. De energieadviseurs van VvE Belang stellen dit advies voor u samen.

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk