Onafhankelijk energieadvies

Een goed energieadvies is onmisbaar als u uw gebouw en de appartementen wilt gaan verduurzamen. De gecertificeerde EPA-adviseurs van VvE Belang zijn dé partners om samen met u tot een duurzaam gebouw te komen. Voor de samenstelling van dit advies worden alle relevante onderwerpen onderzocht die voor de VvE van belang kunnen zijn om het gebouw te verduurzamen. De volgende onderwerpen worden in het advies behandeld: isolatie van gevels, vloeren en daken, kozijnen en beglazing, ventilatie, energieopwekking en het verwarmingssysteem.

Wachtlijst - Prijs op aanvraag

Let op: Vanwege het hoge aanvraagvolume verwachten wij nieuwe aanvragen pas medio 2024 in behandeling te kunnen nemen. Onze excuses voor het ongemak.

Wachtlijst Energieadvies

"*" geeft vereiste velden aan

Wachtlijst

Aanhef*
Wat is de reden waarom u een energieadvies aanvraagt?*

Privacy*
Marketing

Wat kunt u verwachten van het onafhankelijk energieadvies?

VvE Belang benadert duurzaamheid in brede zin. Wij geven advies over maatregelen die niet alleen van invloed zijn op de energierekening van de VvE, maar ook op het wooncomfort en de gezondheid van de bewoners. De VvE ontvangt van ons een schriftelijke rapportage met daarin opgenomen:

  • Een bouwkundige en technische beoordeling van de schil en de technische installaties van het gebouw, plus een voorstel met mogelijke verbetermaatregelen,
  • de berekening van de energielabels per appartement, de Energie-Index (EI) van het complex en het berekende energieverbruik (dit zijn geen erkende energielabels en ze kunnen niet worden afgemeld),
  • algemene informatie per maatregel met de specifieke aandachtspunten, opgedeeld in vier hoofstukken:  isolerende maatregelen, ventilatiemogelijkheden, alternatieve warmtebronnen en de mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen,
  • per maatregel de bespaarmogelijkheden met richtprijs, energiereductie en inzicht in de terugverdientijd,
  • uitgewerkte samengestelde pakketten waaronder het realiseren van een zeer energiezuinig pakket. In elk pakket worden naast bovenstaande ook de mogelijke subsidie, de financieringslasten en de bijkomende kosten berekend.

Subsidie

Er zijn tal van subsidiemogelijkheden voor verduurzamingsmaatregelen. Wilt u weten of er voor uw geplande maatregelen een subsidie mogelijk is? Bekijk de Energiesubsidiewijzer of raadpleeg de website van uw gemeente.

  • Waarom een onafhankelijk energieadvies

    Duurzaamheid is geen keuze meer. In 2050 moeten alle woningen en gebouwen energieneutraal zijn. Dat betekent dat ze evenveel energie opwekken als ze verbruiken. 2050 is dichterbij dan u wellicht denkt: we moeten nú al een start maken met vermindering van het energieverbruik en met een duurzame energievoorziening.

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox