Offerte-uitvraag

Offerte uitvraag en beoordeling

Vraag minstens drie offertes aan en laat deze door een onafhankelijke deskundige beoordelen. Houd er rekening mee dat offertes vaak een beperkte houdbaarheid hebben. U moet dus binnen een bepaalde termijn reageren. Dit is van invloed op de besluitvorming in de VvE en de financiering. Natuurlijk kunt u als bestuur of commissie niet zelf de opdracht geven. Hiervoor hebt u toestemming nodig van de ledenvergadering.

Tip: Aankondigen ALV
Kom met een duidelijk voorstel. Concentreer u op de hoofdlijnen. Zet er niet te veel details in, want dat leidt af. Stuur het complete plan van aanpak als bijlage mee zodat iedereen ook het volledige plan kan inzien.

Hoe vergelijkt u offertes?

Het is lastig om offertes van verschillende aanbieders te vergelijken. Welke kosten zijn meegenomen en welke niet? Welke materialen worden gebruikt? Wat hoort bij meerwerk? U wilt achteraf geen gedonder over de afspraken en u wilt voorkomen dat u de hoofdprijs moet betalen voor meerwerk dat u vooraf had kunnen voorzien. U moet de afspraken van tevoren dus zo precies mogelijk vastleggen. Dat begint met een goede vergelijking van de offertes.

Enkele tips:

  • Neem de tijd. Het gaat om een grote aanbesteding, dus heb geen haast.
  • Vraag altijd minstens drie offertes aan.
  • Zet alle onderdelen uit de offertes in een Excel-bestand.
  • Controleer of de offertes compleet zijn.

Ga verder naar: Plannen definitief maken

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox