Oriëntatie en inspiratie – Verbeelding aan de macht

Onze woning is het middelpunt van ons bestaan. De plaats waar we onszelf kunnen zijn en waar we letterlijk thuis zijn. We verwachten veel van onze woning: rust en ruimte, bescherming tegen weer, wind en overlast. Logisch dat we met veel zorg en toewijding voor onze woonruimte willen zorgen.

Hoe u daar invulling aan geeft, bepaalt u zelf. Dat geldt ook voor een verbouwing. In het begin van een plan is alles nog mogelijk. Stap 1 had net zo goed ‘Dromen’ kunnen heten. Het is belangrijk om de vraag zo breed mogelijk te stellen. Hoe wilt u wonen? Waarover bent u tevreden? Wat wilt u graag veranderen?

De ene bewoner wil nieuwe kozijnen, de ander betere geluidsisolatie, een derde is bang voor inbrekers en wil beter hang- en sluitwerk, nummer vier wil graag zonnepanelen en nummer vijf zou graag de entree moderniseren… Zoveel mensen, zoveel wensen. Als u aan de slag gaat, is het belangrijk om te weten wat iedereen wil. Zelfs al lijken sommige ideeën op dit moment nog absurd en onuitvoerbaar; u weet nooit welke mogelijkheden in het verschiet liggen.

Sluit in het begin dus niets uit. Zorg ervoor dat iedereen haar/zijn zegje kan doen.

Ga verder naar: Een nieuw VvE-complex?

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox