Verduurzamen van uw appartementencomplex

Waarom verduurzamen van een VvE-complex
een goed idee is.

Wonen in een modern, gezond, veilig, goed onderhouden en energiezuinig appartement; wie wil dat nu niet? Een duurzaam appartementencomplex is aantrekkelijk voor bestaande en nieuwe bewoners. Bovendien zijn in zo’n complex de kosten voor energie en onderhoud laag. En een duurzaam appartement is bij verkoop meer geld waard.

Kortom, redenen genoeg om aan de slag te gaan. Maar waar begint u? In deze handleiding helpen wij u stap voor stap op weg naar een duurzaam appartementencomplex. Van een eerste verkenning tot de verbouwing en de oplevering.

Radiator

Radiatorfolie is een van de kleinere energiebesparende maatregelen

Wellicht heeft u al een aantal maatregelen genomen, zoals het aanbrengen van ledverlichting of radiatorfolie. Dat is mooi, want dan bent u al op weg. Deze handleiding helpt u bij het nemen van grote(re) maatregelen, zoals uitgebreide isolatie, vervanging van gevels of zelfs een complete renovatie.

 

Onze eerste tip krijgt u nu al: neem de tijd!

Een grote verbouwing is een complexe zaak, en al helemaal als het om een appartementengebouw gaat. Om te beginnen moet u het met uw mede-eigenaars eens worden over nut en noodzaak van de maatregelen. Daarom gaat aan de verbouwing of renovatie veel onderzoek vooraf. Keuzes maken, communiceren, werkomschrijving(en) opstellen, aanbesteden, financiering van de maatregelen en tot slot de uitvoering. Alle stappen vragen om samenwerking tussen veel verschillende partijen.

Wat is een duurzaam VvE-complex?

Een duurzaam VvE-gebouw is toekomstbestendig, waardevast en stoot (vrijwel) geen CO2 uit. Er izjn verschillende manieren om een VvE-complex te verduurzamen: verlaging van het energieverbruik (bijvoorbeeld door isolatie), opwekking van schone energie (bijvoorbeeld met zonnepanelen), vervanging van aardgas door energie uit een duurzame bron (zoals warmtepompen) en toepassing van innovatieve technieken (bijvoorbeeld infraroodverwarming).

Ga verder naar: Verbeelding aan de macht

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox