Verlichting

Overal waar vroeger gloeilampen of andere conventionele verlichting werd toegepast, wordt nu ledverlichting gebruikt. Logisch: de prijs is heel aantrekkelijk en de lichtsterkte en de lichtkleur kunt u zelf kiezen. Led heeft dus alleen maar voordelen, ook voor het milieu.

Langere levensduur
Ledlampen gaan 35.000 tot 50.000 branduren mee, met behoud van 70% van de opbrengst. Dat is 30 keer langer dan gloeilampen, 25 keer langer dan halogeenlampen en 10 keer langer dan fluorescentielampen. U bespaart dus flink op de energiekosten én u levert een bijdrage aan het milieu.

Meer efficiëntie
Met ledverlichting bespaart u – vergeleken met traditionele verlichting – al snel meer dan 70% op uw elektriciteitsverbruik. Die besparing vertaalt zich direct in lagere kosten. In uw gemeenschappelijke ruimtes hebt u waarschijnlijk een groot aantal lampen; zeker als u een groot complex beheert. Hoe meer lampen, hoe groter de besparing!

Geen warmte
Omdat ledlampen nauwelijks warmte produceren, dragen ze niet bij aan verwarming van de ruimte. U hoeft dus minder te koelen en dat zorgt voor minder CO2. Bovendien zijn ze niet aantrekkelijk voor insecten, want die houden heel erg van warmte. Geen vieze armaturen dus.

Geen giftige stoffen
Ledlampen bevatten geen giftige stoffen zoals kwik. Ze produceren geen schadelijke straling als infrarood en UV-straling.

Geen opstarttijd
Ledlampen branden binnen één seconde op vol vermogen.

Meer comfort & kleurkeuze
Ledverlichting geeft in elke ruimte het benodigde licht in de goede sterkte en kleur.

Hulp nodig?
Bekijk ook eens de Verlichtingsscan

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox