Waterzijdig inregelen

Gaat u over tot de aanschaf en installatie van een nieuwe cv-ketel, hybride ketel of warmtepomp? Dan bent u voortaan op grond van de Europese richtlijn verplicht deze waterzijdig te laten inregelen. Ook als de radiatoren worden vervangen, is dynamisch waterzijdig inregelen (de nieuwe benaming) bij de nieuwe radiatoren verplicht. U kunt hiervoor de SVVE-subsidie aanvragen.

Waterzijdig inregelen

Het waterzijdig inregelen zorgt voor een hoger rendement van de cv-ketel

Geen vervangingsplannen?

Ook als u geen systemen gaat vervangen, is het verstandig. Alle warmtebronnen werken dan beter én zuiniger.

U profiteert toch van de besparingen, mét SVVE-subsidie!

Voordelen van waterzijdig inregelen

Waterzijdig inregelen betekent dat de hoeveelheid warm water die door de radiatoren stroomt, goed wordt ingesteld. Alle radiatoren krijgen de juiste hoeveelheid water, en de diverse ruimtes worden gelijkmatig verwarmd. Dus geen koude of hete appartementen meer! Bijkomend voordeel: het rendement van de cv-ketel wordt vergroot, waardoor de temperatuur van het cv-water kan worden verlaagd. De VvE bespaart zich dus ook kosten.

Subsidie

De overheid erkent waterzijdig inregelen als energiebesparende maatregel: met deze maatregel wordt zo’n 20 procent op de verwarmingskosten bespaard. De gemiddelde kosten bedragen ca. € 70 à € 90 per radiator. De SVVE-subsidie bedraagt € 60 per woning. Voorwaarde is wel dat u al een andere isolatiemaatregel neemt. Onder dezelfde voorwaarden kunt u € 100 subsidie per woning krijgen voor een energiedisplay die verbonden is met een slimme meter en voor diverse thermostaten waarmee u het energieverbruik beter regelt.

Beter en zuiniger

Bij veel gebouwen is de cv niet meteen bij de installatie goed ingeregeld. Dat heeft te maken met de extra kosten. Tegenwoordig wordt de cv meestal ingesteld op de fabrieksinstelling, waarbij het water met een hoge temperatuur de ketel uitgaat. Doordat het water dat terugkomt naar de ketel, ook te hoog van temperatuur is, haalt een hr-ketel zijn rendement niet. Met een goed ingeregelde installatie probleem opgelost. U hebt geen last meer van temperatuurschommelingen.

VvE’s (en particuliere eigenaars) kiezen echter vaak voor de laagste prijs van de ketel. Dat is op de lange termijn niet verstandig want u betaalt veel te veel voor uw energiekosten. En het wooncomfort kan veel beter.

Bekijk hier het filmpje dat wij hebben opgenomen met Danfoss

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox