23 - 01 - 24

Hebt u een goed cont(r)act met uw VvE-beheerder?

Met regelmaat zijn er berichten in de media over VvE’s die niet tevreden zijn over de dienstverlening van hun beheerder. Dat kan aan veel factoren liggen. Een van de oorzaken is wellicht dat uw contract niet voldoet aan de eisen. Staat daar duidelijk in wat u van elkaar mag verwachten? Laat het contract screenen door de deskundigen van VvE Belang!

 

Van VvE-beheerders wordt steeds meer verwacht, en veel beheerders constateren dat VvE’s meer verwachten dan er in het contract staat. Een bekend voorbeeld is verduurzaming. Als in het contract niet is opgenomen dat de beheerder daarin een taak heeft, zal zij/hij dat ook niet – zonder meerkosten – doen.

Tegelijkertijd kampen ook VvE-beheerders met personeelstekorten. Dat maakt het nog lastiger.

Professionalsering

Dat neemt niet weg dat veel beheerders nog een slag kunnen slaan op het gebied van professionalisering. Er is een beheerderscertificaat van SKG-IKOB en de beheerder kan zich ook laten bijscholen om het Persoonscertificaat voor VvE-beheerders te krijgen.

Laat gratis uw overeenkomst screenen in combinatie met VvE Plus!

Contract

Is het contract dat u – misschien al lang geleden – met uw beheerder hebt afgesloten nog wel up-to-date? Is voor iedereen duidelijk welke rechten en plichten er zijn?

Voorkom miscommunicatie en laat uw contract screenen door onze juristen. Dat kan eenvoudig door hier te klikken.

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox