19 - 12 - 22

VvE Belang telefonisch niet bereikbaar & Terugblik op het jaar 2022

In de komende kerstperiode zal VvE Belang gesloten zijn van 23 december tot en met 1 januari. Hoewel wij dan telefonisch niet bereikbaar zullen zijn, blijft onze uitgebreide kennisbank uiteraard wel beschikbaar.

VvE Belang zal van 23 december 2022 tot en met 1 januari 2023 telefonisch niet bereikbaar zijn. Uiteraard helpen wij u voor die tijd nog graag. Anders zien wij u graag op maandag 2 januari weer bij ons terug!

Met de jaarwisseling voor de deur, is het ook tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar.

Digitaal vergaderen

Het was zonder twijfel een bewogen jaar, mede dankzij het coronavirus en de maatregelen die daarop volgden. Zo heeft het digitale vergaderen een grote vlucht genomen, wat voor veel VvE’s en andere organisaties een nieuwe manier van werken betekende.

Ook VvE Belang heeft de afgelopen tijd ervaren hoe belangrijk het is om te kunnen blijven communiceren en vergaderen, ook als dat op afstand moet gebeuren. Daarom zijn we blij dat de internetconsultatie nu live is en dat mensen hun mening kunnen geven over deze manier van vergaderen. Daarom zullen wij op zeer kort termijn een enquête versturen naar het VvE Bestuurderspanel. De antwoorden zullen wij bundelen en nemen wij mee in onze reactie naar politiek Den Haag.

Prijsplafond

Er zijn veel vragen gekomen over het prijsplafond. Waarom worden complexen met collectieve warmte- en/of energievoorziening, zoals bijvoorbeeld blokverwarming, uitgesloten? Uiteraard waren wij het hier niet mee eens. Daarom is er samen met VGM NL een beweging op gang gebracht om deze onrechtvaardigheid tegen te gaan. Zo is er o.a. een enquête uitgegaan en is er een brief verstuurd naar Minister Rob Jetten.

Het resultaat: ook appartementseigenaars die in een complex wonen met blokverwarming komt er een tegemoetkoming. Meer over dit onderwerp lees je hier

Voorlichtingsbijeenkomsten

Na een aantal jaar (fysieke) afwezigheid waren de voorlichtingsbijeenkomsten van VvE Belang eindelijk weer terug. Het was fijn om weer mensen te kunnen ontvangen en om onze kennis en ervaring te kunnen delen met onze leden en geïnteresseerden. Met meer dan 3.000 bezoekers over alle vijf de dagen was het wederom een groot succes te noemen. Zo’n succes zelfs – dat wij in 2023 op nog meer locaties en nog meer dagen aanwezig zullen zijn.

De reacties die we hebben mogen ontvangen op de bijeenkomsten waren zeer positief. Dit was voor ons een bevestiging dat deze bijeenkomsten voor onze bezoekers waardevol zijn en dat ze er behoefte aan hebben om meer te leren over VvE-zaken.

Wij hopen u dan ook volgend jaar wederom te mogen ontvangen op de voorlichtingsbijeenkomsten.

De VvE Belang voorlichtingsbijeenkomst 2022 in ‘s-Hertogenbosch

VvE Plus

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten is de nieuwe VvE Plus-aansluiting gelanceerd. Hiermee is het ‘oude’ Juridisch Pluspakket uitgebreid en biedt dus nóg meer voordelen. Het is nu geen pakket meer, maar een opwaardering van uw VvE Basis-aansluiting.

Met ‘VvE Plus’ geniet u niet alleen van voordelen op het gebied van juridische zaken, maar ook op het gebied van bouwkunde, energie én opleidingen. Alle voordelen vindt u in de afbeelding hieronder:

Podcasts & Webinars

De wereld om ons heen staat niet stil en zo ook VvE Belang niet. Wet- en regelgeving is constant aan verandering onderhevig. Om deze reden geeft VvE Belang ook regelmatig een webinar of nemen we een podcast op met (ervarings-)deskundigen.

In 2022 kon u de volgende podcasts en webinars volgen:

 

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox