22 - 01 - 24

Tijdelijk Noodfonds Energie opnieuw beschikbaar in 2024

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is vanaf vandaag opnieuw geopend, waardoor huishoudens met hoge energiekosten en een laag inkomen de mogelijkheid hebben om steun aan te vragen. Het doel van het Noodfonds is om te helpen bij het voorkomen van energieschulden. Hieronder volgt een overzicht van de stappen voor het aanvraagproces:

[Tekst gaat verder onder de afbeelding]

Tijdelijk Noodfonds Energie 2024 aanvragen


Stap 1: Situatiecheck

Gebruik de rekenhulp op de website van het Tijdelijk Noodfonds Energie – om te bepalen of uw situatie in aanmerking komt voor steun. Deze check geeft inzicht in de kans op ondersteuning.

Stap 2: Aanvraag indienen

Na de situatiecheck kunt u direct een aanvraag indienen. Zorg ervoor dat u alle benodigde informatie correct en volledig invult.

Stap 3: Toekenning of afkeuring

Na het indienen van uw aanvraag wordt deze doorgestuurd naar uw energieleverancier. Deze zal de aanvraag controleren en u op de hoogte stellen van de goedkeuring of afkeuring. Bij goedkeuring wordt uw energierekening gedurende zes maanden verlaagd. Het is van belang om regelmatig uw communicatiekanalen in de gaten te houden.

Helaas komen niet alle bewoners in aanmerking voor de regeling. Een van de belangrijke voorwaarden is dat huishoudens zelf een energiecontract moeten hebben voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier. Alle voorwaarden voor een aanvraag van het Tijdelijk Fonds vindt u hier terug. Ook leest u hier wat u nodig hebt om een aanvraag in te dienen. Neem de tijd om de voorwaarden zorgvuldig door te lezen of maak gebruik van de situatiecheck om te bepalen of u in aanmerking komt.

De regeling is geldig tot 31 maart 2024. Zorg ervoor dat u tijdig uw aanvraag indient als u denkt in aanmerking te komen voor ondersteuning vanuit het Tijdelijk Noodfonds Energie.

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox