17 - 05 - 24

Verduidelijking n.a.v. VvE Magazine – p45 over rookgaskanalen

In het recent uitgebrachte VvE Magazine bespreekt Ing. Arie Warnaar de rookgasafvoerkanalen. Hij verwijst naar een uitspraak in hoger beroep uit 2021 waarin appartementseigenaars, op basis van het modelreglement uit 1992, verantwoordelijk waren voor de kwaliteit (lees onderhoud e.d.) van deze kanalen.

Een verduidelijking

Naar aanleiding van vragen die bij onze helpdesk binnenkomen, willen we graag het volgende verduidelijken.

“Rechtbanken hebben, ook in hoger beroep, in 2021 vastgesteld dat bij toepassing van het Modelreglement 1992 de rookkanalen geen gezamenlijk eigendom zijn. Dit houdt in dat de betrokken appartementseigenaars verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van de beluchting- en rookgasafvoerkanalen.” – VvE Magazine p.45

Het is belangrijk om te benadrukken dat dit een situatie betrof met betrekking tot individuele CV-ketels met individuele rookgasafvoerkanalen. De verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van beluchting- en rookgasafvoerkanalen hangt altijd af van de situatie binnen uw VvE, de  eigen splitsingsakte en het bijbehorende modelreglement.

Voor meer informatie en een uitgebreide vraag-en-antwoord, bekijk ons kennisbankartikel over Rookgasafvoerkanalen.

Kennisbankartikel: Rookgasafvoerkanalen
Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox