Opstellen Gebruiksovereenkomst

De vergadering verleent toestemming voor de plaatsing van bijvoorbeeld een airconditioning, zonnescherm, zonnepanelen of een traplift. Echter kan ze daaraan ook voorwaarden verbinden, bijvoorbeeld ten aanzien van aansprakelijkheid en onderhoud. Afspraken over die voorwaarden kunnen worden vastgelegd in een zogenaamde gebruiksovereenkomst.

326,- incl. btw. (Gratis in de aansluiting: VvE Plus*)
*U verbruikt hiermee uw VvE Plus-uren 'schriftelijk juridisch advies' voor het desbetreffende jaar.

Door dit formulier te verzenden geeft u direct opdracht

*U verbruikt hiermee uw VvE Plus-uren ‘schriftelijk juridisch advies’ voor het desbetreffende jaar.

  • Ontvangt u liever eerst een offerte? Klik dan hier.

Airconditioning, of zonnepanelen. Die installaties staan hoog op het verlanglijstje van veel appartementseigenaars en VvE’s. In juridische termen noemen we dat: wijzigingen aanbrengen in het appartementsrecht.

Voor dit type handelingen is vooraf goedkeuring nodig van de vergadering van eigenaars. Dat staat meestal in de splitsingsakte. Verleent de vergadering die toestemming? Dan kan ze daaraan ook voorwaarden verbinden, bijvoorbeeld ten aanzien van aansprakelijkheid en onderhoud.

Afspraken over die voorwaarden kunnen worden vastgelegd in een zogenaamde gebruiksovereenkomst. Daarin kunt u bijvoorbeeld regelen wie zorgt voor de aanleg, het onderhoud, de vervanging en de vernieuwing van de zaken die worden aangebracht. U kunt bovendien vastleggen aan welke kwaliteitseisen ze moeten voldoen. Daarnaast kunt u onderwerpen als het toezicht, de aansprakelijkheid voor schade en de verzekering regelen in de gebruiksovereenkomst.

Tip: neem een zogeheten kettingbeding op in de overeenkomst. Daarin wordt bepaald dat een opvolgende eigenaar zich moet houden aan de afspraken die zijn gemaakt. Anders is die opvolgende eigenaar niet gebonden aan de afspraken die de VvE met de huidige eigenaar heeft gemaakt.

Wist u dat u € 11,- bespaart indien u deze dienst afneemt in combinatie met de aansluiting: VvE Plus?

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk