Eigenaarsbelang

U hebt een opstalverzekering afgesloten voor uw complex. Dat is niet alleen verplicht; het is ook heel verstandig. Als er ergens schade is, weet u zeker dat die keurig wordt vergoed door uw verzekeraar. Tenminste: als u voldoende verzekerd bent. Maar hoe zit het met die dure keuken die een van de eigenaars heeft laten installeren? En voor die peperdure vloer? Ofwel: is het eigenaarsbelang verzekerd? Tip: kijk in uw polis. Dat kan u veel geld én ellende schelen.

 

Keuken

Uw keuken valt onder het eigenaarsbelang

Dure aanpassingen

Steeds meer eigenaars laten dure aanpassingen aan hun appartement aanbrengen. Een mooie keuken of badkamer maar ook een fraaie, kostbare vloer of heel bijzondere wandafwerking in plaats van een simpel behangetje. Of misschien een uitbreiding van een appartement op de begane grond. Dat valt allemaal onder het eigenaarsbelang en niet onder de standaard opstalverzekering. Als er brand of waterschade is, vallen deze zelf aangebrachte voorzieningen of aanpassingen dus niet altijd onder de collectieve opstalverzekering van de VvE. De eigenaar draait zelf voor de extra kosten op.

De oplossing

Dat probleem kunt u eenvoudig oplossen: u verzekert het eigenaarsbelang op de collectieve opstalverzekering. Dan is het eigenaarsbelang van iedere eigenaar verzekerd, zodat niemand voor onverwachte kosten komt te staan. Bovendien profiteren alle eigenaars ook als het om deze dure voorzieningen gaat van de lage premie die voor de VvE geldt.

Aanvullende verzekering

Is de aanpassing die de eigenaar heeft aangebracht, extreem duur? Zo duur dat de dekking van het eigenaarsbelang tot een bepaald maximumbedrag te beperkt is? Dan is het verstandig om als individuele eigenaar een aanvullende verzekering af te sluiten.

Goed verzekerd?

In uw splitsingsakte staat dat u het hele gebouw moet verzekeren. Iedere VvE is daarmee verplicht een collectieve opstalverzekering aan te gaan. Een professionele taxatie is noodzakelijk voor de nauwkeurige bepaling van de herbouwwaarde van uw gebouw.

De gecertificeerde taxateur van VvE Belang is gespecialiseerd in het taxeren van appartementencomplexen. Klik hier voor meer informatie.

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox