20 - 01 - 22

Afbouw salderingsregeling zonnepanelen uitgesteld

Goed nieuws voor eigenaars van zonnepanelen: de afbouw van de salderingsregeling is uitgesteld tot 1 januari 2024. U kunt dus nog twee jaar de opgewekte stroom salderen. Nog geen zonnepanelen? Neem contact op met de VvE Zonnecoach van VvE Belang.

Het vorige kabinet heeft besloten de salderingsregeling in haar huidige vorm te handhaven tot 1 januari 2023. Vanaf dat kalenderjaar zou het salderen tot 2031 stapsgewijs afgebouwd worden naar nul. Eigenaars van zonnepanelen zouden elk jaar negen procent minder mogen salderen. Hierdoor zouden ze voor een steeds groter deel van de stroom die ze opwekken, een ‘redelijke vergoeding’ krijgen van hun energieleverancier.

Dat de afbouw van de salderingsregeling is uitgesteld, komt doordat de netbeheerders, de energieleveranciers en het Agentschap Telecom meer tijd nodig hebben voor de voorbereidingen. Daarbij komt ook nog de onzekerheid of het wel gaat lukken voor 1 januari 2024. Zodra hier meer over bekend wordt, delen wij dat met u.

Het uitstel is een tegenvaller voor de schatkist. Door het uitstel moet ook het wetsvoorstel worden aangepast.

Wilt u – in deze tijd van fors stijgende energieprijzen – profiteren van de voordelen die zonnepanelen u bieden? Neem voor een onafhankelijk advies contact op met de VvE Zonnecoach.

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox