28 - 02 - 24

Noodsfonds energie niet voor complexen met blokverwarming

Na het debacle van het prijsplafonds voor VvE’s met blokverwarming is er nu opnieuw een domper voor eigenaars in een complex met blokverwarming: het ‘Tijdelijk noodfonds energie’ geldt niet voor hen. Eigenaars met een laag inkomen in een slecht geïsoleerd gebouw staan weer in de kou.

De totaal 24 miljoen euro die extra in het Tijdelijk Noodfonds Energie wordt gestopt, komen alleen terecht bij individuele huishoudens. Dus niet bij armlastige eigenaars die achter een blokaansluiting zitten.

[Tekst gaat verder onder de afbeelding]

Noodfonds energie niet voor VvE's blokverwarming

Huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening kunnen een beroep doen op het fonds. Dat hebben 85.000 huishoudens al gedaan. Met het extra geld kunnen nog eens 38.000 huishoudens worden geholpen.

Eigenaren van een slecht geïsoleerde woning kunnen profiteren van het noodfonds. Dat geldt niet voor huishoudens die in een slecht geïsoleerd appartementencomplex met blokverwarming wonen. Lang niet alle VvE’s beschikken over voldoende middelen om het gebouw te isoleren.

De hoop is nu gevestigd op een plan om lagere inkomens en middeninkomens op een langere termijn te ondersteunen. Dan komen hopelijk ook appartementseigenaars met een laag inkomen en een hoge energierekening achter een blokaansluiting in aanmerking.

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox