13 - 02 - 24

niet actueel (oud nieuws)

Salderingsregeling blijft voorlopig in stand

De bestaande salderingsregeling voor zonnepanelen blijft voorlopig gehandhaafd. Een goed bericht voor eigenaars van zonnepanelen die hun verdienmodel zagen ‘verdampen’. Zij kunnen dus – voorlopig – blijven profiteren van de opbrengsten van de stroom die ze terugleveren aan het net. Een meerderheid van de Eerste Kamer zal tegen het voorstel stemmen waarin de salderingsregeling stapsgewijs vanaf 2025 wordt afgebouwd.

salderingsregeling terugleververgoeding zonnepanelen blijft

Zowel BBB als GroenLinks-PvdA lieten weten tegen het voorstel van Klimaatminister Rob Jetten te zullen stemmen. De Tweede kamer-fractieleden van deze partijen hadden ook bezwaar tegen het stopzetten van de regeling. Zij menen dat zonnepanelen daardoor onbereikbaar zouden worden voor mensen met een laag inkomen.

Voordelen

Dat de salderingsregeling in stand blijft, is goed nieuws voor woningeigenaars die geïnvesteerd hebben in zonne-energie. Het opwekken van de stroom voor eigen gebruik – of bij de VvE voor de collectieve voorzieningen – biedt financiële voordelen door de mogelijkheid om opgewekte energie terug te leveren aan het net. Groene stroom draagt bovendien bij aan de overgang naar duurzamere energiebronnen. De afhankelijkheid van fossiele brandstoffen wordt daardoor minder.

VvE Belang Zonnecoach

Bij de VvE Belang Zonnecoach was het de afgelopen maanden duidelijk dat besturen wachtten met het geven van een definitieve opdracht tot er meer duidelijk werd over de afbouw van de salderingsregeling. Het behoud van de salderingsregeling biedt een zekere mate van stabiliteit en voorspelbaarheid voor degenen die gebruikmaken van duurzame energiebronnen.

Wij houden u op de hoogte!

Natuurlijk blijft het belangrijk om op de hoogte te blijven van de overheidsplannen op het gebied van zonnepanelen. Met name als het gaat om het nemen van beslissingen over energie-investeringen op lange termijn. VvE Belang houdt u op de hoogte!

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox