25 - 05 - 22

Uw complex verduurzaamd met de VvE Campagnebox

Voor het verduurzamen van een appartementencomplex hebt u een aantal zaken nodig: een visie, geld én een grote dosis geduld. Én een praktisch werkplan. Dat werkplan is er nu: de VvE Campagnebox

De werkmap bevat overzichten, checklists, reglementen en sjablonen. De VvE Campagnebox gaat over techniek en geld, maar meer nog over mensen en samenwerken. Er is heel veel aandacht voor het ‘meenemen’ van de bewoners van uw complex.

VvE Leden Bijeenkomst

Een (online) informatiebijeenkomst is een van de eerste stappen die u onderneemt.

Vijf stappen

Het werkplan bestaat uit vijf stappen, het is belangrijk dat u de stappen in de juiste volgorde doorloopt. Indien u stappen overslaat kunt u later tegen vervelende verassingen aanlopen.

Stap 1: Oriëntatie en inspiratie. U gaat op weg met het in kaart brengen van wensen en de start van een projectgroep. U verkent juridische aspecten en u leert hoe u een informatiebijeenkomst organiseert. En hoe zit het met uw reglementen?

Stap 2: Verkenning. Met welke kosten krijgt u te maken? En hoe belangrijk is de terugverdientijd (als die er al is)? Zijn er leningen en subsidies beschikbaar voor uw project, en waar vindt u een goed advies?

Stap 3: Verdiepingsonderzoek. Hier gaat u echt de diepte in met bouwkundige zaken, vragen over de aanwezigheid van asbest, flora- en faunaonderzoek, de noodzaak van vergunningen etc.

Stap 4: Plan van aanpak. U leert hoe u offertes aanvraagt en hoe u een definitief plan opstelt.

Stap 5: Voorbereiding en planning. Opnieuw een concreet stappenplan met een apart hoofdstuk ‘Niet alles gaat goed!’ En ook daarvoor krijgt u tips.

Ten slotte is er het hoofdstuk ‘Nazorg’.  U moet wellicht uw gebouw laten hertaxeren en een nieuw MJOP laten opstellen. En hoe zit het met de onderhoudscontracten?

De VvE Campagnebox

De VvE Campagnebox wordt geleverd in een handige map.

Vraag de VvE Campagnebox aan!

Het werkplan is ontwikkeld door de vakspecialisten van VvE Belang in samenwerking met andere deskundigen op het gebied van verduurzaming, communicatie etc. met steun van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

U kunt de VvE Campagnebox hier bestellen.

Workshop tijdens voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten in september a.s. kunt u deelnemen aan de workshop ‘De verduurzamingscampagne binnen de VvE’. Meld u hier aan.

 

 

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox