Campagnebox Verduurzaming

Om te voorkomen dat uw voorstel voor zonnepanelen wordt afgewezen, heeft de VvE Zonnecoach een methode bedacht die werkt: De Campagne. In deze periode worden de leden geïnformeerd én geraadpleegd. Zo krijgt u vooraf een goed beeld van de haalbaarheid van uw plannen.

Komt uit: Voorjaar 2022

Pre-Order uw Campagnebox hier

Aanvraag Dienst Energieadvies

"*" geeft vereiste velden aan

Aanvraagformulier

Bent u aangesloten bij VvE Belang?*
Aanhef*
Privacy*
Marketing

Het lijkt zo eenvoudig. U hebt een mooi plan. De cijfers en de plaatjes spreken voor zich. Kwestie van stemmen en een goede leverancier opdracht geven om zonnepanelen op het dak te leggen. In de praktijk is het zelden zo simpel. Waarom gaat het mis?

De belangrijkste reden: mensen voelen zich gepasseerd. Hen is niets gevraagd. Ze hebben geen tijd gehad om over het voorstel na te denken. Ze hebben vragen waar geen goed antwoord op is gegeven. Dus zetten ze de hakken in het zand.

Wat is De Campagne?

De Campagne is de periode tussen het bespreken van het Adviesrapport en het stemmen in de ledenvergadering. In deze periode gaat u de eigenaren informeren en raadplegen. U zorgt dat iedereen weet wat de plannen inhouden, u luistert naar de op- en aanmerkingen, u beantwoordt alle vragen en u past de plannen zo aan dat ze voor (vrijwel) iedereen acceptabel zijn.

Wat kan er mis gaan?

Het bestuur van een appartementencomplex met vijftig appartementen wil graag zonnepanelen op het dak. De terugverdientijd van de panelen is acht jaar, er is voldoende geld in kas en het dak hoeft de komende twintig jaar niet vervangen te worden. Uit de berekeningen blijkt dat zonnepanelen een rendement opleveren van acht procent per jaar. Voor de stemming wordt een bijzondere ledenvergadering uitgeroepen. Daar breekt onenigheid uit over het gebruik van het dak en over het benodigde aantal stemmen. Uiteindelijk gaat de vergadering met ruzie uit elkaar. Tot een stemming komt het niet. Het bestuur stapt op.

Bestellen van de Campagnebox Verduurzaming

De Campagnebox is momenteel in ontwikkeling en zal tegen het einde van 2021 uitgebracht worden als fysieke werkmap, maar ook als digitaal document (.PDF)
Dit stelt u in staat om direct, zelfstandig aan de slag te gaan om de stappen voor verduurzaming op de juiste manier te doorlopen. Wees er als éérste bij en laat vast weten dat u interesse heeft in de Campagnebox. Gebruik hiervoor de bovenstaande pre-order knop.
Wij hopen uw pand naar het volgende niveau te kunnen tillen!

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox