13 - 06 - 22

Webinar: Wijzigen splitsingsreglement

Splitsingsakte of splitsingsreglement? Hoe zat het nou ook alweer? Met ons webinar 'Wijziging splitsingsreglement' wordt u weer helemaal bijgepraat en weet u wat uw mogelijkheden zijn tot het wijzigen van het splitsingsreglement.

Spelregels van de VvE

Van elke splitsing in appartementsrechten wordt een notariële akte van splitsing gemaakt. Naast de vermelding van de appartementsrechten die door de splitsing ontstaan, wordt in de akte van splitsing ook het splitsingsreglement opgenomen. Dit zijn de ‘spelregels’ van de VvE waaraan alle eigenaars – en veelal ook huurders – zich moeten houden De meeste VvE’s stellen naast het splitsingsreglement ook een huishoudelijk reglement op. Dat bevat aanvullende afspraken. Een huishoudelijk reglement is niet verplicht maar wel wenselijk.

Ontstaan splitsingsreglement

De eigenaars zijn veelal niet bij het opstellen van de splitsingsakte betrokken. Zij zullen het daarom moeten doen met de regels zoals deze zijn vastgesteld door de oorspronkelijke eigenaar van de grond of het gebouw die tot splitsing in appartementsrechten overging.

Webinar

Op 29 juni om 14:00 uur presenteren wij middels een webinar de webinar ‘Wijzigen splitsingsreglement’. U volgt de webinar hier of via ons YouTube kanaal. Abonneer volledig gratis op ons kanaal. Zo krijgt u een melding wanneer het webinar gaat beginnen én blijft u op de hoogte van de meest actuele video’s.

Let op: wilt u actief deelnemen aan het webinar middels de chat? Bekijk dan de webinar via YouTube, daarnaast dient u ook in het bezit te zijn van een een Google/YouTube account. Heeft u geen Google account, via deze website leest u hoe u er één aanmaakt. Inschrijven voor de webinar kan via onderstaand formulier. U ontvangt dan een mail zodra de webinar op het punt van beginnen staat.

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox