Cameraprotocol

Klinkt in uw VvE ook steeds vaker de roep om camera’s in het complex? Omdat bewoners zich onveilig voelen? Of omdat er misschien al iets vervelends is voorgevallen? Als u overgaat tot het plaatsen van camera’s, is het belangrijk dat u aan alle richtlijnen omtrent privacy voldoet.

49,- incl. btw. | Gratis in de aansluiting: VvE Plus (zie voorwaarden)

Sinds 25 mei 2018 moeten alle organisaties en dus ook VvE’s voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Daarmee zijn de privacyrechten versterkt en uitgebreid. De invoering van de AVG heeft grote gevolgen voor elke vereniging die persoonsgegevens registreert en bewerkt. VvE-besturen houden gegevens bij en delen die in veel gevallen met andere partijen, zoals beheerders. Ook het gebruik van een camera- en toegangssysteem én van kentekenherkenning valt onder de AVG. Overtreding van de wet kan leiden tot een forse boete.

In dit cameraprotocol vindt u o.a. regels over het doel van het cameratoezicht. U leest ook alles over uw taken en verantwoordelijkheden, over de digitale opslagruimte en over de beveiliging van de beelden. In het cameraprotocol vindt u ook de nodige informatie over de bediening van het camerasysteem. De verslaglegging en de rapportage en de wijze waarop u de beelden eventueel deelt, is eveneens onderdeel van het protocol.

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox