VvE Belang OnderhoudsCertificaat

Een goed functionerende VvE draagt bij aan de waarde en verkoopbaarheid van een appartement. Maar hoe toont u aan dat uw VvE goed functioneert? Hiervoor heeft VvE Belang samen met SKG-IKOB het VvE Belang OnderhoudsCertficaat ontwikkeld.

199,- Per twee jaar/ incl. btw

Het VvE Belang OnderhoudsCertificaat laat uw leden, makelaars, taxateurs en zelfs toekomstige kopers zien dat uw VvE financieel gezond is en dat het onderhoud op orde is. De certificering wordt getoetst door de onafhankelijke certificeringinstantie SKG-IKOB (erkend door de Raad voor Accreditatie)

Het VvE Belang OnderhoudsCertificaat toont aan dat:

  • Uw VvE in het bezit is van een deugdelijk MJOP  en – daarmee – van een goed onderhouden pand,
  • er voldoende reserves aanwezig zijn om het pand in ieder geval de komende vijf jaar te kunnen onderhouden,
  • uw VvE een opstalverzekering heeft die een dekking biedt op de gebruikelijke zaken,
  • er binnen uw VvE jaarlijks een Algemene Leden Vergadering (ALV) plaatsvindt.
Een gecertificeerde VvE

Als uw VvE voldoet aan alle eisen, ontvangt u het VvE Belang OnderhoudsCertificaat en wordt uw VvE bijgeschreven in de nationale database van gecertificeerde VvE’s. U krijgt dan ook een gevelbord en een papieren certificaat met uw unieke VvE-certificaatnummer.

Eisen aan een MJOP

Een MJOP dat is opgesteld door een AWK-gecertificeerde partij, voldoet aan de eisen voor het OnderhoudsCertificaat. Een MJOP dat niet AWK-gecertificeerd is, moet door onze bouwkundigen worden beoordeeld. Daarvoor is dus extra onderzoek nodig.

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox