Start projectgroep

Het mooie van het wonen in een VvE-complex is dat u altijd mensen kunt vinden die samen de handen uit de mouwen willen steken. Misschien wil het bestuur dit project oppakken, maar vaak is het beter om een aparte projectgroep in het leven te roepen, die los staat van het bestuur. Verderop in deze handleiding leest u welke specifieke vaardigheden nodig zijn voor elke stap, bijvoorbeeld op technisch en financieel gebied. Zo ver bent u nog niet: in het begin gaat het vooral om inspiratie en enthousiasme. Mogelijk verandert de projectgroep gaandeweg van samenstelling of wordt een extra commissie gevormd wordt voor specifieke deeltaken. Maar dat is voor later.

Begin klein. Kijk eerst in uw eigen omgeving of er bekenden zijn die u kunnen helpen in deze opstartfase. U kent waarschijnlijk al verschillende mensen die de wens hebben om het gebouw te verduurzamen. Zo niet, dan kunt u een oproep doen via de nieuwsbrief of een flyer.

De ervaring leert echter dat u het snelst succes boekt als u mensen persoonlijk benadert.

De ervaring leert echter dat u het snelst succes boekt als u mensen persoonlijk benadert. Een handjevol enthousiaste mensen is in deze fase voldoende. Zij moeten in staat zijn om de bewoners bij elkaar te brengen en te laten nadenken over de toekomst van het gebouw. De groep kan zo nodig later altijd nog worden uitgebreid.

Welke vaardigheden hebt u nodig? En welke zijn al aanwezig? Dat bekijkt u met uw kleine groep. U zoekt mensen die inspireren, verbinden, communiceren en organiseren. Als er nu al technische en financiële mensen in de projectgroep zitten, dan moeten zij nog even wachten met het leveren van input. Techniek en geld komen in de volgende stappen uitgebreid aan bod.

Ga verder naar: Inventarisatie

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox