27 - 07 - 23

De fundering voor een goede opstalverzekering

Elke VvE moet beschikken over een opstalverzekering. Dat is in de wet geregeld. Het verzekerde bedrag is gebaseerd op de taxatie van de herbouwwaarde. Een taxatie van VvE Belang is dé basis voor een goede opstalverzekering.

Een goede taxateur voert een taxatie uit van het hele gebouw, dus inclusief de fundering. Daarmee worden nog wel eens fouten gemaakt, weet Jaap Hendriksen, taxateur RT bij VvE Belang. Hij is gespecialiseerd in het taxeren van appartementencomplexen. Hij legt graag uit wat herbouwwaarde inhoudt: “Dat is het bedrag dat nodig is om het gebouw op dezelfde plaats met dezelfde bestemming opnieuw te bouwen. Dat is dus iets heel anders dan de marktwaarde. Om die te bepalen hebt u een makelaar nodig. En boekwaarde is ook een heel ander begrip.”

Elke zes jaar hertaxatie

Als er onverhoopt iets gebeurt met uw gebouw (een explosie of een grote brand) wilt u ervan verzekerd zijn dat u goed verzekerd bent. Dat weet u alleen als u de herbouwwaarde van uw gebouw elke zes jaar laat taxeren. Dan beschikt u over de actuele herbouwwaarde. Voorkom vervelende verrassingen!

Niet over- of onderverzekerd

Als u goed verzekerd bent, weet u zeker dat u het juiste bedrag krijgt uitgekeerd als er schade ontstaat. Bent u onderverzekerd? Dan krijgt u mogelijk niet het hele schadebedrag uitgekeerd?

Sommige VvE’s zijn té hoog verzekerd. Dat is zinloos: bij schade krijgt u nooit meer dan het werkelijke schadebedrag uitgekeerd. Maar u betaalt wel een te hoge premie…

VvE Belang en Centraal Beheer

Al vele jaren werken VvE Belang en Centraal Beheer samen. Twee specialisten in VvE-zaken; dat levert een mooie combinatie op. En u profiteert daarvan. Tenminste: als u bent aangesloten bij VvE Belang. U krijgt dan 8% korting op de verzekeringen van Centraal Beheer.

Nog niet aangesloten bij VvE Belang? Regel het hier

Dé verzekeraar voor de VvE

Centraal Beheer is dé verzekeraar voor de VvE: met een heel pakket verzekeringen dat speciaal voor de VvE is samengesteld. En als aangeslotene bij VvE Belang profiteert u van 8% korting.

Meer weten over de VvE-verzekeringen van Centraal Beheer? Klik hier

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox