04 - 04 - 22

4 miljard euro voor verduurzaming; Nationaal Isolatieprogramma

Er komt 4 miljard euro vrij tot 2030 voor het NIP, het Nationaal Isolatieprogramma. Dat blijkt uit de brief aan de Tweede Kamer van 1 april j.l.

Minister Rob Jetten van o.a. Klimaat wil tempo maken met de verduurzaming van woningen. Zijn voorganger Hugo de Jonge had al een Nationaal Isolatieprogramma voorgesteld. Dat wordt vanaf 1 januari a.s. uitgevoerd. VvE Belang heeft jarenlang geijverd voor zo’n programma. Het is een goede zaak dat VvE’s nu ook profiteren van de verruimde subsidiemogelijkheden.

Tijdens de gratis voorlichtingsbijeenkomsten in september wordt het Nationaal Isolatieprogramma uitgebreid besproken. Kom ons bezoeken in Rotterdam, Zwolle of ‘s-Hertogenbosch. Klik hier om u aan te melden

De belangrijkste punten uit het programma:

  1. U kunt de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voortaan aanvragen als u één isolatiemaatregel neemt. Momenteel komt u alleen voor subsidie in aanmerking als u minimaal twee isolatiemaatregelen neemt.
  2. U krijgt voortaan 30 procent subsidie als u besluit dak-, vloer-, gevel- of spouwmuurisolatie te laten aanbrengen. Dat is nu nog 20 procent.
  3. Er is ook extra subsidie voor het vervangen van enkel glas door dubbel (HR++-)glas of door triple glas. Ook hiervoor gaat het percentage naar 30.
  4. Voor het nemen van energiebesparende maatregelen is er de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing. Delen daaruit die voor de VvE zijn bestemd, gaan naar de SEEH. Dat maakt de aanvraag eenvoudiger.

Overigens is de minister van plan om ook doe-het-zelvers de mogelijkheid te geven om woningen te verduurzamen. Hij denkt na over de mogelijkheid om daarvoor vouchers ter beschikking te stellen.

VvE Belang heeft lang voor deze punten gepleit, maar we zijn er nog niet..

Download en lees hier de Brief aan de Tweede Kamer

 

 

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox