23 - 11 - 21

Een reclamedoek voor ons gebouw; wat doen we daarmee?

Er wordt een enorm reclamedoek voor uw gebouw gehangen. Reden: er moeten werkzaamheden plaatsvinden. Maar er wordt niet gewerkt. Wat kunt u doen?

Werkzaamheden gevel

In Rotterdam werden in september steigers geplaatst en er kwam een groot reclamedoek over de complete gevel van een appartementencomplex. Dat was nodig, hoorden de bewoners. Er moest aan de gevel worden gewerkt. De werkzaamheden bleven tot op heden uit; het doek bleef hangen. De bewoners kwamen in actie, want ze werden somber van het gebrek aan daglicht.

Wettelijk verbod

Wat het bedrijf dat het doek verhuurt, doet is wettelijk verboden. Er mogen alleen steigers worden geplaatst als er ook inderdaad wordt gewerkt.

Bovendien is een gebrek aan daglicht bewezen ongezond. Het doek is dus tegen alle regels in geplaatst.

Het verhuurbedrijf, dat extreme winsten maakt op het doek, heeft de bewoners een financieel goedmaker aangeboden van 500 euro. Het verhuurbedrijf verschuilt zich achter het feit dat de aannemer zijn verplichtingen niet nakomt, en het bedrijf ‘in de steek heeft gelaten’.

Tips

Het doek blijft voorlopig hangen. Tips van deskundigen: maak gebruik van ledverlichting: die geeft veel meer lux (de lichteenheid op een oppervlak). En: ga elke dag even een ommetje maken, zodat u voldoende daglicht krijgt.

Het is een schrale troost.

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox