14 - 02 - 22

Verplichte keuring zonnestroominstallatie

Hebt u zonnepanelen op het dak laten leggen? Kijk dan de polis van uw opstalverzekering na. Voor uw opstalverzekering kan het verplicht zijn om elektrische installaties, zoals zonnestroominstallaties, regelmatig te laten keuren.

Het Verbond van Verzekeraars zet daarom in op een universele inspectiemethode: de SCIOS Scope 12. Deze keuring is nog niet wettelijk verplicht, maar wordt wel de nieuwe norm. De inspectie is speciaal ontwikkeld voor zonnestroominstallaties.

De hele installatie

De Scope 12-keuring is een inspectie van de gehele zonnestroominstallatie, van de panelen tot aan de meterkasten en meer. Deze SCIOS Scope 12-keuring kan uitsluitend worden uitgevoerd door inspectiebedrijven met een geldig SCIOS-certificaat dat is uitgegeven door een van de geaccrediteerde certificatie-instellingen. U vindt hier een overzicht van alle gecertificeerde inspectiebedrijven.

Uw polis

Bekijk uw polisvoorwaarden: u wilt er zeker van zijn dat u verzekerd bent wanneer u te maken krijgt met calamiteiten aan uw zonnestroominstallatie. Kijk daarom na of uw verzekeraar een keuring verplicht stelt. En als dat het geval is, om welke keuring het in uw geval gaat.

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox