04 - 05 - 22

Webinar: De AVG Richtlijn

Hoe voldoet u aan de privacywetgeving? Met ons webinar 'de AVG Richtlijn' bent u op de hoogte van alle eisen.

De privacywetgeving is van belang voor alle organisaties die persoonsgegevens verwerken. Dus ook voor VvE’s. Speciaal voor VvE’s heeft VvE Belang de Richtlijn AVG ontwikkeld. Op donderdag 12 mei kunt u deelnemen aan een webinar waarin de belangrijkste aspecten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming aan de orde komen. U krijgt informatie over de wetgeving aan de hand van specifieke situaties. Deelname is GRATIS en u krijgt bij deelname ook nog eens 10 euro korting op het cameraprotocol van VvE Belang. U betaalt € 39 in plaats van € 49 (inclusief btw).

Sinds 25 mei 2018 moeten alle organisaties en dus ook VvE’s voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Daarmee zijn de privacyrechten versterkt en uitgebreid. De invoering van de AVG heeft grote gevolgen voor elke vereniging die persoonsgegevens registreert en bewerkt. VvE-besturen houden gegevens bij en delen die in veel gevallen met andere partijen, zoals beheerders. Ook het gebruik van een camera- en toegangssysteem én van kentekenherkenning valt onder de AVG. Overtreding van de wet kan leiden tot een forse boete.

Richtlijn
In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft VvE Belang in samenwerking met de Privacy Company een richtlijn opgesteld die de gevolgen van de AVG concreet maakt voor VvE’s. De richtlijn is opgesteld op basis van gegevens uit een uitgebreide enquête onder VvE’s.
De richtlijn maakt duidelijk aan welke eisen de VvE moet voldoen in het kader van de AVG. U kunt de AVG Richtlijn hier bekijken.

Webinar
Op 12 mei om 14:00 uur presenteerden wij middels een webinar de nieuwe AVG-richtlijn voor VvE’s. Dit webinar is hieronder terug te zien of via ons Youtube kanaal. Daarnaast hebben wij ook voor u de PowerPoint beschikbaar gesteld. Deze is hier te downloaden

Cameraprotocol
Als vervolg op het webinar biedt VvE Belang u een cameraprotocol aan. Daarin vindt u o.a. regels over het doel van het cameratoezicht. U leest ook alles over uw taken en verantwoordelijkheden, over de digitale opslagruimte en over de beveiliging van de beelden. In het cameraprotocol vindt u ook de nodige informatie over de bediening van het camerasysteem. De verslaglegging en de rapportage en de wijze waarop u de beelden eventueel deelt, is eveneens onderdeel van het protocol. Een duidelijke handleiding hoort er ook bij evenals een aantal model-documenten waarmee u uw voordeel kunt doen.

Korting voor deelnemers
Als deelnemer aan het webinar krijgt u het cameraprotocol voor slechts € 39. U kunt het webinar volgen zonder hiervoor aan te melden. Wel kunt u kans maken op een gratis cameraprotocol als u zich aanmeldt! Na het webinar zullen wij een gratis protocol verloten onder de inschrijvingen.

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox