JURIDISCH DIENSTENPAKKET

Ook úw VvE kan verwikkeld raken in een lastige juridische kwestie. Een van de eigenaars wil zich niet neerleggen bij een besluit van de vergadering van eigenaars. Misschien hebt u een meningsverschil met de bouwer van uw complex, of met een leverancier. Wellicht wilt u uw huishoudelijk reglement eens een keer goed laten bekijken. Er is de afgelopen jaren nogal wat veranderd in de wereld van het appartementsrecht!

De Juridische Dienst van VvE Belang is er voor u! VvE’s die zijn aangesloten bij VvE Belang, profiteren van extra voordelen:

 • GRATIS onbeperkt telefonisch spreekuur van maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Met het VvE PlusPakket zelfs de hele dag tot 17.00 uur.
 • Voor aangesloten VvE's: het eerste half uur GRATIS juridische dienstverlening; daarna een gereduceerd uurtarief van € 158 incl. btw of dienstverlening tegen een vaste prijs.
 • Voor aangesloten VvE's met PlusPakket: vier uur GRATIS juridische dienstverlening.
 • Juridische dienstverlening betreft advies en bijstand in geschillen waar geen verplichte procesvertegenwoordiging bestaat (o.a. appartementsrecht/verenigingsrecht, koop en verkoop en bouwrecht). Enkele voorbeelden:
  - Voeren van kantongerechtsprocedures (vernietiging van een vergaderbesluit van de VvE, verzoek vervangende machtiging inzake noodzakelijk onderhoud, non-conformiteit, etc.)
  - Voeren van rechtszaken bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw/GIW/Geschillencommissie (opleveringsgebreken, verborgen gebreken, garantiekwesties, etc.)
 • Opstellen gebruikersovereenkomst en screenen overeenkomsten.
 • Screenen en opstellen Huishoudelijk Reglement tegen een vaste lage prijs.
 • Bijwonen of begeleiden van een (digitale) vergadering/bijeenkomsten/kennissessies, jurist op bezoek of online tegen een vaste lage prijs;
 • Incasso van achterstallige bijdragen en vorderingen tot maximaal € 25.000 op basis van no cure – no pay.
 • Snelle doorlooptijden.

Prijzen juridische dienstverlening incl. btw

Standaard uurtarief aangeslotenen: € 158,00 

Voorlichting 

Bijwonen vergadering/huiskamerbijeenkomst/kennissessie: € 509,00 per dagdeel (ochtend, middag, avond)

Advies en bijstand in geschillen o.a. appartementsrecht en bouwrecht

Pakketprijzen: Afhankelijk van de aard en omvang van uw zaak wordt in overleg met u de pakketprijs definitief bepaald. De externe kosten zijn voor eigen rekening.

Opstellen gebruikersovereenkomst: € 316,00

Screening overeenkomst: € 395,00

Screening Huishoudelijk Reglement: € 611,00

Opstellen Huishoudelijk Reglement op maat: € 917,00

Jurist op bezoek: € 509,00 (max. 2 uur)

Jurist online: € 316,00 (max. 2 uur)

Procedures en bemiddeling: € 158,00 per uur.

 

JURIDISCHE VRAGEN

Aangesloten bij VvE Belang (houd uw aansluitnummer bij de hand) en heeft u een juridische vraag?

Bel gratis de Juridische helpdesk van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 13.00 uur op tel. 0162 469120. Heeft u een Plus Pakket? Dan is de Juridische helpdesk beschikbaar tot 17:00 uur.

SCHRIFTELIJKE BIJSTAND OF ADVIES IN JURIDISCHE KWESTIES

Aangesloten bij VvE Belang (houd uw aansluitnummer bij de hand) en wenst u schriftelijke bijstand of advies in juridische kwesties?

Vul dan het contactformulier in

STEL DIRECT UW JURIDISCHE VRAAG

Nog niet aangesloten bij VvE Belang? Sluit u aan!