Zonnepanelen: Verzekeren

Bij de aanschaf van zonnepanelen moet u ook denken aan de verzekering. Is een verzekering überhaupt wel nodig? En zo ja, waar moet deze verzekering dan allemaal aan voldoen? In dit artikel krijgt u het antwoord op deze vragen en meer.

Zonnepanelen verzekeren voor collectief gebruik

Als de ledenvergadering akkoord is en de zonnepanelen worden geplaatst; denk dan ook aan de verzekering. De collectief aangeschafte zonnepanelen vallen onder de collectieve opstalverzekering. Bel of mail dus uw verzekeraar met het verzoek om de panelen te verzekeren en laat dit op de polis aantekenen. Let op: Hou er rekening mee dat de verzekeraar een periodieke onafhankelijke Scope 12 of NEN1010 keuring verplicht kan stellen.

Wist u dat u met 8% korting een VvE-verzekering afsluit bij Centraal Beheer als u aangesloten bent bij VvE Belang?

Zonnepanelen verzekeren

 

Zonnepanelen voor individueel gebruik

Denk bij de besluitvorming vooral na over de verdeling, de wijze en de duur van het gebruik van het (collectieve) dak. Stel: van de zes eigenaars zijn er twee die op dit moment panelen willen. Mogelijk gaan ze verhuizen of veranderen ze van gedachten. Raadpleeg de juridische helpdesk van VvE Belang en laat een gebruikersovereenkomst opstellen. Voor alle zekerheid!

Wat de verzekering betreft: ook in dit geval kijken we naar het eigendom. Bij individueel eigendom valt dit onder het eigenaarsbelang. Vraag uw verzekeraar of tussenpersoon hoe u deze panelen het beste kunt verzekeren.

Gehuurde zonnepanelen op het collectieve dak

Ook hier is de eigenaar uiteindelijk diegene die de verzekering van de panelen zal moeten regelen. In de meeste taxatierapporten staat overigens dat eigendommen van derden uitgesloten zijn.

Maar let op: meld in alle gevallen bij uw verzekeraar hoeveel zonnepanelen bij u op het dak liggen en laat dit ook in uw taxatie opnemen. Hou er rekening mee dat de verzekeraar een periodieke onafhankelijke Scope 12 of NEN1010 keuring verplicht kan stellen. Controleer uw polis(voorwaarden) hier dus op.

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox