24 - 01 - 24

Tips voor uw VvE in 2024

Een nieuw jaar zorgt voor nieuwe uitdagingen, ook voor de VvE-bestuurder en -beheerder. Én voor de individuele appartementseigenaar. We delen graag een aantal tips met u.


Rookmelders

In elke vluchtroute naar de voordeur binnen uw appartement zijn rookmelders verplicht. Die verplichting geldt niet voor de algemene ruimtes, maar verstandig is het natuurlijk wél. Werkt de rookmelder in uw appartement nog? Misschien straks even uw test-knopje indrukken.

Tip: neem dit bericht op in de nieuwsbrief van uw VvE!

Korting op diensten

2024 is al duur genoeg. Maar sommige zaken heeft u als VvE-bestuurder écht nodig. Zoek niet verder, want VvE Plus biedt de oplossing. U bespaart geld op veel gebruikte VvE diensten en sommige diensten zijn zelfs gratis! Klik hier en zie hoe VvE Plus uw VvE kan versterken.

SVVE

De Subsidieregeling voor Verduurzaming van VvE’s is dit jaar gewijzigd en uitgebreid. U kunt nu voor méér zaken subsidie aanvragen waaronder een VvE Belang Energieadvies of Duurzaam MJOP. Er is nu ook subsidie voor het aanleggen van basisinfrastructuur voor laadpunten.

Korting op verzekeringen

Controleer eens of al uw verzekeringen nog wel up-to-date zijn. De opstalverzekering en de  zakelijke aansprakelijkheidsverzekering sluit u af als gezamenlijke eigenaars. Verzekeringen zoals persoonlijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand en uw inboedelverzekering voor de spullen in uw appartement komen voor eigen rekening. Denk in dit verband ook aan meeverzekeren van het eigenaarsbelang!

Wist u dat u 8% korting bij Centraal Beheer krijgt als u aangesloten bent bij VvE Belang? De korting die u krijgt op uw verzekeringen weegt ruimschoots op tegen de kosten van een VvE Belang-aansluiting.

Uw reservefonds

Zit er voldoende geld in kas om voorzien en mogelijk zelfs onvoorzien onderhoud te bekostigen? Volgens de wet bent u verplicht om als VvE te reserveren op basis van een goed MJOP of 0,5% van de herbouwwaarde per jaar te reserveren.

Hebt u twijfels over de stand van uw reservefonds? Ga eens een gesprek aan met uw bestuur c.q. uw leden, of bel met de VvE Belang-helpdesk voor hulp.

Inschrijving KvK

Is uw voltallige bestuur bekend bij zowel VvE Belang als de Kamer van Koophandel? Een vermelding bij VvE Belang is handig aangezien ook uw andere bestuursleden dan ook gebruik kunnen maken van de telefonische helpdesk.

Een kloppende registratie in het KvK is sinds 1 januari 2018 zelfs verplicht. Als u die verplichting niet nakomt, kan dat leiden tot problemen bij financieringen, subsidies of andere zakelijke transacties. Theoretisch kunt u ook een boete krijgen.

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox